De Snuffeltuin

Team Korenveld/Kernkwartier

Een impressie van de verwendag

Op zaterdag 31 mei 2008 hebben wij (Lloyds Apotheek Korenveld en Kernkwartier uit Nuenen) een geweldige verwendag gehad. Nou en dat was genieten, we werden de hele dag in de watten gelegd. 's Morgens om 10.00 uur was het verzamelen in Nederwetten (een dorpje vlak bij Nuenen) en we begonnen uiteraard zoals het bij ons in Brabant gebruikelijk is met koffie met super lekkere zoete lekkernijen. Vervolgens kregen we een workshop bloemschikken en warempel het lukte de juf om bij ieder van ons de creativiteit naar boven te halen. Wij maar denken dat we alleen maar pillen kunnen draaien; nou nees dus. Sommigen van ons hadden zelfs al de illusie om van baan te veranderen, kun je nagaan. Na deze zeer intensieve inspanningen, (want ja zeg nou zelf een volle apotheek met wachtende mensen daar draaien wij onze handen niet voor om maar een bloemstuk maken dat is andere koek) mochten wij even de tuin verkennen. Op de locatie waar wij de verwendag hadden bevond zich een prachtige grote tuin met allerlei bloemen en planten, je kon het zo gek niet verzinnen of er was wel weer wat te ontdekken in de tuin. Intussen werden er verschillende tafels superchic gedekt voor de lunch (nou het was een compleet 4 gangen diner) waar we lekker verwend werden met een voorgerecht, een heerlijk soepje, asperges met zalm en lekkere sausjes en natuurlijk niet vergeten het toetje........ wauw het water loopt ons nog in de mond.

En het fijne was ook dat het echt een verwendag was in die zin we hoefden echt helemaal niets te doen, afruimen nee hoor, troep opruimen van de bloemen, nee hoor alle troep lekker op de grond laten vallen... nou daar hadden verschillende van ons wel moeite mee... maar het was all-inclusive!

Na dit overheerlijke diner kregen we nog een creatieve opdracht, een ijzeren geraamte in de vorm van een vogel die we moesten bekleden met stro, takken en mos... en dat viel tegen. Het was veel moeilijker dan het leek maar geloof het of niet ook hier kwam bij iedereen iets moois uit.

De dag werd afgesloten met een lekker glas wijn met weer overheerlijke hapjes o.a. gefrituurde asperges zoiets verzin je toch niet, maar het was toch lekker. Wat ook voor ons bijzondre was dat onze apotheker, Beata naar haar zwangerschapsverlof weerd onder ons midden was en dat deed ons en haar ook zeer goed. Kortom, we hebben genoten van begin tot het eind en onderling was er ook een hele leuke en gezellige sfeer.

Team Korenveld/Kernkwartier

bron: Lloyds letters