De Snuffeltuin

Ondernemers in de picture

Open Dagen in 'De Snuffeltuin'
van Marie-Christien

Komend weekend, zaterdag 18 en zondag 19 september (is in het verleden al geweest), zet Marie-Christien Kop aan ten Hout 4 te Nederwetten de deuren open voor de Open Dagen in 'De Snuffeltuin', haar sfeervolle binnen- en buitenateliers voor groendecoratie. In deze gezellige ambiance geeft ze workshops in creatief bezig zijn met natuurlijke materialen. De Open Dagen zijn telkens van 10.30 tot 16.00 uur. U bent van harte uitgenodigd.

"Wie heeft er niet graag met feest- en gedenkdagen, met de start van de seizoenen, of gewoon als huis- en terrasaankleding een opvallende en soms kleurrijke groene krans of sierwerkje op tafel of aan de muur. Bloemenzaken spelen erop in en honderden werkstukjes gaan over de toonbank. Maar iedereen kan deze werkstukjes zelf maken. We zijn allemaal zelf creatief genoeg. Met wat aanmoediging, begeleiding en tips maakt zelfs de minst gemotiveerde een prachtig werkstuk. Na mijn workshops in groendecoratie gaan alle cursisten tevreden naar huis, met trots een mooi zelfgemaakt werkstuk in hun handen", zo begint Marie-Christien enthousiast haar uitleg.

Groenarchitecte Marie-Christien in haar binnenatelier

Sfeervolle ateliers

De workshops worden gegeven in een smaakvol ingerichte werkruimte. Aan een lange tafel kunnen de cursisten gezellig buurtend en elkaar stimulerend met o.a. bloemen, takjes, mos, bladeren en natuurvruchten bezig zijn. BIj zonnig, maar ook bij zacht en een beetje miezerig weer kan men naar het overdekte terrasatelier, direct grenzend aan de uniek fraai ingerichte tuin. Deze tuin zal voor velen een inspiratiebron zijn bij het werken aan een werkstuk groendecoratie. Lopend door de ateliers en de tuin waant met zich in grootmoeders tijd. IN overwachte hoekjes, bij plantenbakken en op vensterbanken staan en hangen gebruiksvoorwerpen, dikwijls in diverse maten en kleuren, zo gehaald uit oma's keuken of zitkamer. Sierlijke knusse dierenverblijven, uitnodigende zitjes, antieke kastjes en decoratieve mandjes maken de ambiance in tuin en ateliers compleet.

In stimulerende sfeer

"Alle workshops beginnen bij mij met een smaakvol hapje bij een kopje koffie of thee. Brabantse gezelligheid staat voorop. Alle materialen van groene tak tot touwtje, van bloem tot gevlochten krans en van ijzerdraadje tot bruine bladeren worden door "De Snuffeltuin" geleverd. Na een eerste uitleg en aanmoediging loop ik rond en geef stapsgewijs verdere uitleg en begeleiding. Op de achtergrond klinkt zachte romantische muziek", aldus legt ze haar werkwijze uit. Gezien haar jarenlange ervaring als bloembindster weet Marie-Christien precies wat er nodig is om een stevig bloemstuk te maken. "Ik zorg voor goed materiaal, dat een hele tijd mooi blijft en niet vlug verdord. Ook werk ik prijs- en klantvriendelijk. Voor elk werkstuk vraag ik € 10,00 inschrijfgeld. Ik doe niet mee aan het gewoon omzetten van guldens naar euro's. Aan elke workshops kunnen 8 à 10 cursisten deelnemen. Iedereen moet ik voldoende aandacht kunnen geven", vervolgt ze haar promotiepraatje.

Ook workshops overdag

Omdat de workshops in de avonduren meestal snel zijn volgeboekt, bestaat vanaf heden ook de mogelijkheid om aan een workshop groendecoratie deel te nemen in de ochtend- of middaguren. Meestal een ideale tijd voor een actieve creatieve invulling van b.v. een zussendag, een personeelsfeestje en/of een buurtmiddag. Verder kan men bij Marie-Christien aankloppen voor een opvallend cadeau b.v. bij een bruiloft of verjaardag. Zij maakt deze presentjes voor jong en oud en voor elke beurs. Voor meer informatie en het maken van afspraken voor workshops is Marie-Christien alle belangstellenden ook graag via tel.nr. 040 2836511 van dienst.